Behandelruimte

  • De behandelruimte dient dusdanig ingericht te zijn, dat het niet nodig is dat iemand binnen 1,5 meter van een ander komt met uitzondering van de behandelaar en de klant tijdens de behandeling zelf.
  • Binnenshuis; Indien er op geen enkel moment meer personen dan één behandelaar en één klant in de behandelruimte aanwezig kunnen zijn, dan dient de behandelruimte  een oppervlakte van minimaal 4 m2 te hebben.
  • Buitenshuis; Indien er op geen enkel moment meer personen dan één behandelaar en één klant in de behandelruimte aanwezig kunnen zijn, dan dient de behandelruimte  een oppervlakte van minimaal 7 m2 te hebben.
  • Indien er sprake is van meerdere behandelplekken of een combinatie van één behandelplek en een wachtruimte, dan dient de behandelruimte een oppervlakte van minimaal 10 m2 per behandelplek te hebben.
  • De behandelplek dient goed geventileerd te kunnen worden door middel van een raam of deur die geopend kan worden.

19 reacties op “Behandelruimte”

Een ruimte van 7m2 is niet te doen voor mensen die vanuit huis werken. Voor mij dus ook niet. Ik houd altijd genoeg tijd tussen de klanten in om schoon te maken en ze zullen elkaar dus niet kruisen tussen de afspraken door.

De 7m2 zal drama zijn voor mij. Ik heb de schuur als salon. Wat ik wel heb gedaan is. De klanten moeten nu achterom door de tuin. Zodat ons huis veilig blijft. Plus we hebben een afdak maakt zodat we altijd droog staan. Daarin een wastafel en dan ga ik eerst de salon in en daarna de klant. En heb een scherm van plafond en aan mijn armvleugel vast gemaakt. En alles rond de klant weg gehaald.

Wanneer er aan deze maten moet worden voldaan gaan er een hoop collega’s de mist in

Ikzelf heb net als velen de kleine kamer en enige ruimte die gebruikt kan worden als salon ingericht

beter deze voorwaarden laten vervallen

we willen toch ook in een mooi ingericht salon werken ongeacht de afmetingen

Ik denk dat je in deze gewoon je gezonde verstand moet gebruiken, voor de thuissalons is soms inderdaad die 7m2 niet haalbaar, maar een salon in huis kan ook maar 1 klant per keer ontvangen en heeft geen wachtruimte waar de volgende klant kan wachten. Ik heb zelf ook een thuissalon, ik ontving altijd maar 1 klant per keer en had tussen de klanten door altijd 15 á 20 minuten ruimte om de nageltafel lampen e.d. Te reinigen voor de volgende klant!

Mijn behandel ruimte is in mijn woonhuis. Boven in een klein kamertje van 6 vierkante meter. Dus dat zou al te klein zijn. En wat te doen in mijn inimini halletje, de huiskamer, de trap, eventueel de badkamer waar handen moeten worden gewassen of het toilet wordt gebruikt.
Misschien advies dat “thuissalons” langer dicht moeten blijven? Ik zou er geen probleem mee hebben. Lijkt me een stuk veiliger voor iedereen.

Ik heb inderdaad een salon van 4 m2. Ik zit veelal op mn werkplek als de klant binnenkomt en kom daar ook niet vandaan. Dit komt naar mijn idee overeen met het punt dat je op je behandelplek geen 1.5 meter kunt waarborgen en deze dus uitgezonderd is zoals ik het hierboven lees.

Geef een reactie