Categorieën
Hygiëne

Desinfectie

Het desinfecteren van materialen komt nauw (product, inwerkttijd en reinigingsproces hebben een grote invloed op het wel of niet slagen van dit proces). Daarom wil ik graag onderstaande informatie met jullie delen.

Gebruik je de juiste desinfectanten?
Voor handdesinfectie en oppervlaktedesinfectie heb je producten nodig die geregistreerd en goedgekeurd zijn (biocidewetgeving). Alleen op die manier weet je zeker dat het middel bewezen werkt en veilig is voor mens, dier en milieu.

Tegen welke micro-organismen werkt het middel?
In het register vind je ook tegen welke micro-organismen een middel werkt. Sommige desinfectanten werken bijvoorbeeld alleen tegen gisten en bacteriën en niet tegen virussen.

Hoe weet je of een product staat geregistreerd?
Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (CTGB) heeft een databank. Typ de naam van het product in voor meer informatie.

https://toelatingen.ctgb.nl/

4 reacties op “Desinfectie”

Waarom wordt het iets verzonen en bedacht als alles staat duidelijk beschreven op de site van ggd. Ik gebruik dat jaren lang. En ja ik werk ook met steriele instrumenten omdat ik behandel mensen met schrale huid met kloven aan hun vingers of nagelbijters. Iedereen weet hoe beschadigd hun huid is. Ik wil absoluut voorkomen dat ze krijgen paronychia of andere problemen.
En nu mag je alleen desinfectie middelen gebruiken wat zijn toegestaan voor TBS afdeling tuberculose.
https://lci.rivm.nl/richtlijnen/reiniging-desinfectie-en-sterilisatie-de-openbare-gezondheidszorg

Ik heb zelf nagelsalon, schoonheidssalon en zet permanente make-up. Voor de ggd keuring moet ik Alcohol podior 80% gebruiken voor oppervlaktes en sterillium med voor huiddesinfectant. Die voldoen allebei aan de eisen van de ggd. Hoop dat je hier iets an hebt. Gr Angela

Ik vind dit een heel ingewikkeld systeem.
Is het een idee dat jullie een lijst met productnamen op de site zetten die je ECHT veilig kan gebruiken. Ikzelf ben daar namelijk heel onzeker over. Wat gebruik ik het beste voor de oppervlakten in mijn salonnetje? Wat voor mijn instrumenten? Wat om de vijlen van de klant te ontsmetten voordat ik ze weer opberg in hun eigen vijlenset? Wat om de huid het beste te ontsmetten? Wat is de beste vloeibare handzeep?

Reacties zijn gesloten.